Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversums woonproject voortgezet na grote hoeveelheid aanmeldingen

17 juli 2018, 14.00 uur
Door: · Foto: Dudok Wonen

HILVERSUM Het woonproject In Between Places in Hilversum wordt verlengd. Woningcorporatie Dudok Wonen heeft besloten het project in aangepaste variant door te zetten.

In Between Places biedt met 22 woningen een jaar lang onderdak aan mensen met acute woningnood. Daar waren vorig jaar ruim 400 aanmeldingen voor, maar na een jaar bleek dat de gekozen inwoners na de maximumperiode nog steeds in de tijdelijke woningen zaten. 

Beter selecteren
Dudok heeft nu aangekondigd om beter te gaan selecteren aan het begin van het proces, om zo te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. Nieuwe bewoners moeten een redelijke kans hebben om binnen een jaar een nieuwe woning te vinden.

Lees ook: Hilversums woonproject gaf gescheiden Karin lucht, maar binnenkort is ze 'terug bij af'

Onder de aanmeldingen zaten veel gescheiden ouders die met spoed op zoek waren naar een tijdelijke woning. De aanhoudende vraag vanuit potentiële bewoners is één van de redenen voor de woningbouwvereniging om het project door te zetten.

Wat is In Between Places?
In Between Places is voor mensen die vanwege persoonlijke omstandigheden een acute woonvraag hebben. Met In Between Places wordt hen een tijdelijk huurcontract voor maximaal één jaar aangeboden. Tijdens dat jaar hebben bewoners de tijd om hun persoonlijke problemen op te lossen en te zoeken naar een volgende woning. In Between Places komt voort uit het regionaal actieprogramma en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Noord-Holland en de regio Gooi en Vechtstreek.