Ga naar Content
Sport

Daley Blind tekent voor vier jaar bij Ajax

17 juli 2018, 11.11 uur · Aangepast 17 juli 2018, 11.51 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Witters

AMSTERDAM Ajax heeft de terugkeer van Daley Blind naar Amsterdam bevestigd. De international tekent een contract voor vier jaar. De transfersom die Ajax aan Manchester United betaalt, bedraagt tenminste zestien miljoen euro. Met bonussen kan die nog oplopen tot net boven de twintig miljoen euro.

Blind (28) is daarmee de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van de Amsterdammers. Miralem Sulejmani verruilde tien jaar geleden sc Heerenveen voor Ajax voor een bedrag van 16,25 miljoen euro. Recent trok technisch directeur Marc Overmars ook voor de spelers Dusan Tadic, David Neres en Hakim Ziyech een bedrag van boven de tien miljoen euro uit.

Lees ook: 'Ajax maakt van Blind duurste aankoop ooit'

In 2014 legde Blind voor 17,5 miljoen euro de omgekeerde route af. De 54-voudig international speelde 141 wedstrijden voor Manchester United. Hij won met de Engelse ploeg de UEFA Europa League (tegen Ajax!), de FA Cup, de League Cup en de FA Community Shield.

Voor Ajax kwam Blind 143 keer in actie, waarin hij drie doelpunten maakte. Met Ajax werd hij tussen 2011 en 2014 vier keer landskampioen. In 2013 won Blind met de Amsterdamse ploeg ook nog de Johan Cruijffschaal.