Ga naar Content
Sport

Cees Bol grijpt 'unieke kans' bij Sunweb

16 juli 2018, 19.10 uur · Aangepast 16 juli 2018, 19.29 uur
Door: · Foto: NH / Thomas Brood

ZAANDAM Wielerploeg Sunweb heeft de komst van Cees Bol bevestigd. De overstap, officieel per 1 januari 2019, komt volgens de bijna 23-jarige renner van SEG Racing op het juiste moment. "Ik ben er klaar voor om prof te worden."

Bol kent een succesvol seizoen. Hij won een etappe in de Ronde van Bretagne en schreef de Ardense Pijl op zijn naam. Bovendien is hij op dit moment de klassementsleider in de Holland Cup. In het leidende tricot reed hij ook de Ronde van Noord-Holland.

Lees ook: Samenvatting van de Profronde van Noord-Holland

"Als je kijkt naar het seizoen dat ik nu rijd dan denk ik dat er op het continentale niveau voor mij niet heel veel meer te halen is. Je leert ervan als je buiten je comfortzone zit. Deze overstap naar de profs is voor mij een mooie sprong in het diepe."

"Droom van Roubaix"
"Ik droom ervan om Vlaanderen te rijden en de kasseienklassiers en dan met name Roubaix. Dat is het mooiste wat er is", vervolgt Bol die na dit seizoen als stagiair voor Sunweb zal gaan koersen. Bol heeft veel vertrouwen in zijn nieuwe ploeg. "Sunweb zit goed in elkaar en heeft bewezen jonge renners beter te maken. Het unieke is dat ik de kans krijg om me in de klassiekers én binnen de sprint te ontwikkelen. Natuurlijk zal ik ook sprints moeten aantrekken, maar in de kleinere koersen mag ik ook zelf gaan sprinten. Het is een meerjarenplan. Daar hebben we allebei heel veel vertrouwen in."

Lees ook: Cees Bol tekent bij Team Sunweb