Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Fles lampolie gevonden bij brandhaard duinbrand Heemskerk: vuur onder controle

16 juli 2018, 18.05 uur · Aangepast 16 juli 2018, 22.51 uur

HEEMSKERK De grote brand in de duinen van Heemskerk is onder controle. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat er bij de brandhaard een fles lampolie is gevonden.

Door de vondst van de fles bestaat er twijfel over het ontstaan van de brand, laat woordvoerder van de Veiligheidsregio Dick Kol weten aan NH Nieuws. "We kunnen nog niks zeggen over brandstichting, maar een fles lampolie hoort niet in de duinen", aldus Tol bij NH Radio. De politie gaat bij de brandhaard op zoek naar eventuele verdachten. Ook is de forensische opsporing gearriveerd. 

Lees ook: LIVE: Brandweer blust grote duinbrand in Heemskerk: ook luchtmachthelikopter ingezet

De brand woedde in een gebied van een halve vierkante kilometer. De brandweer zette hierdoor groots in vanwege de droogte. 

Rond 15.00 uur werd bekend dat er ook een helikopter van de luchtmacht wordt ingezet bij de bluswerkzaamheden, om 15.15 uur werd de helikopter opgemerkt boven het gebied. "Inmiddels vliegt de blushelikopter verkenningsrondes om goed in te schatten waar er geblust moet worden", aldus Tol. Ook wordt er nog een tweede helikopter opgeroepen. "Maar dat is volgens protocol."

NH Nieuws