Ga naar Content
Noord-Holland

Brand op dak pand Amsterdam geblust: woningen tijdelijk onbewoonbaar

16 juli 2018, 17.06 uur · Aangepast 16 juli 2018, 19.00 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De brand die vanmiddag op het dak van een woonblok aan het Valeriusterras in Amsterdam woedde, is geblust. Het vuur heeft alleen schade aangericht op het dak van het pand, al zijn enkele onder- en naastgelegen woningen door waterschade tijdelijk onbewoonbaar.

Aanvankelijk werd gemeld dat de brand op het dak van het Amsterdams Lyceum woedde, later bleek het om het dak een naastgelegen woningblok te gaan. Ondanks verwarring over de exacte locatie, slaagde de brandweer er snel in het vuur te blussen. De rook die vrijkwam was vanuit een groot deel van de stad te zien. 

Door de 'snelle interventie' is de brandschade beperkt gebleven tot het dak, meldt de brandweer. Bij de bestrijding van de brand is wel het nodige bluswater in woningen op de bovenste verdieping terechtgekomen. De bewoners van die huizen worden tijdelijk op een andere locatie opgevangen.  

Na een klein uur had de brandweer de brand onder controle, waarna het pand is gecontroleerd op eventuele andere brandhaarden. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. De oorzaak staat nog niet vast, maar het vuur lijkt te zijn ontstaan bij werkzaamheden op het dak.