Ga naar Content
Noord-Holland

Gehandicapte broers overspoeld met verjaardagskaarten na oproep pleegvader: "Ik sta perplex!"

15 juli 2018, 18.51 uur · Aangepast 15 juli 2018, 19.13 uur
Door: · Foto: Facebook

HEEMSKERK De emotionele oproep van Bert Jacobsz om zijn twee pleegkinderen te overladen met verjaardagskaarten is binnen één dag viral gegaan via Facebook. Aan de deur kon de Heemskerkse pleegvader al veel mensen met cadeaus, kaarten en geld verwachten. "Nederland is altijd sterk als het dit soort dingen zijn."

De Heemskerkse Bert Jacobsz is al jaren de pleegvader van Sepp en Francesco. Beide kinderen hebben een meervoudige beperking. Vandaag is de jongste, Sepp, veertien geworden, terwijl zijn verwachte levensduur maar zes jaar was. Volgende week wordt Sepps grote broer Francesco vijftien jaar.

Lees ook: Ouders bouwen zorgwoning voor gehandicapte dochter: "Er komt een moment dat je er niet meer bent"

Normaliter zou deze week dus een feestweek zijn voor de broers, maar dat liep anders toen hun biologische moeder gisteren afbelden voor hun verjaardagen. Het is bij NH Nieuws niet bekend wat de precieze reden is van de afzegging, pleegvader Jacobsz houdt die reden om privacyredenen voor zich. "Ik zag de teleurstelling in het gezicht van Francesco", vertelt hij. Sepp is mentaal drie jaar, dus hij zal het zich volgens Bert Jacobsz niet goed beseffen, maar voor Francesco was de afzegging een klap. "Ik kan mij niet voorstellen dat er iets harders is dan dit."

Zwembad vol liefde
Daarom wilde Jacobsz iets voor de twee jarigen doen. Hij plaatste een bericht op Facebook met de oproep om kaarten te sturen. Binnen een dag werd het bericht bijna 2.000 keer gedeeld. Buurtbewoners kwamen langs met kaarten, cadeaus en geld. "Ik sta perplex!", zegt Jacobsz.

Maar de pleegvader laat het er nog niet bij zitten. "Ik dacht: 'Nu moeten we doorpakken'." Daarom roept Jacobsz mensen op deze week zo veel mogelijk kaarten te sturen naar zijn pleegkinderen, zoveel dat hij een zwembad kan vullen. "Dan kunnen ze zwemmen in de liefde!"

Wil jij Sepp en Francesco ook een kaart sturen? In dit Facebookbericht vind jij het postadres.