FC Volendam komt niet in de problemen tegen Grasshoppers

HOOGWOUD FC Volendam heeft de derde oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Hoogwoud kreeg Volendam veel kansen, maar het scorebord bleef tegen de amateurs van Grasshoppers op 0-3 steken.

Het elftal van Misha Salden speelde met Anthony Berenstein op de nummer 10-positie. Samen met Gerry Vlak en Kevin Visser vormde hij het middenveld. Vlak was in de eerste helft tweemaal trefzeker voor de Volendammers. Door goals in de 14de en 38ste minuut zorgde hij ervoor dat Volendam met een 2-0 voorspong de rust in ging.

Wisselen
Joey Veerman en Marco Tol, die licht geblesseerd op de tribune zaten, zagen dat hun ploeg in de tweede helft de boel helemaal omgooide. Zoals verwacht, stonden er na rust zes nieuwe spelers in het veld. In de 60ste minuut gingen de laatste basisspelers naar de kant. Derry John Murkin was één van de spelers die invielen. Het 18-jarige talent uit Engeland, overgeheveld van de A1, tekende tien minuten voor tijd voor de 0-3

Echt gevaarlijk
Vlak voor het eindsignaal was Grasshoppers ook nog dichtbij een eretreffer. Malvin Robert kopte de voorzet van Luka Vogel goed in, maar zag zijn inzet via de vingertoppen van de eveneens ingevallen doelman Barry Lauwers uiteenspatten op de lat.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Evers, A. Plat, Eerdhuyzen, Van Gasteren; Visser, G. Vlak, Berenstein; Doodeman, Beers en Antwi

Opstelling FC Volendam tweede helft: Lauwers, Betti, A. Plat  (60. B. Plat), Klinkenberg, Kok; Visser (60. J. Vlak), Kaars, G. Vlak (60. Runderkamp); Berenstein (60. Speijk), Stroo en Antwi (60. Murkin)

Komende week gaat FC Volendam op trainingskamp naar Tiel. Vrijdag is de open dag die om 19.30 uur wordt afgesloten met een oefenduel tegen Almere City FC.