Ga naar Content
Noord-Holland

Utrechtse onderscheiding voor circusdirecteur Alex Sijm uit Broek op Langedijk

14 juli 2018, 22.03 uur · Aangepast 14 juli 2018, 22.27 uur
Door: · Foto: Circus Sijm

BROEK OP LANGEDIJK De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft vandaag circusdirecteur Alex Sijm van Circus Sijm uit Broek op Langedijk onderscheiden met de Opsteker van de Stad Utrecht.

Alex Sijm ontvangt de oorkonde als 'erkenning voor zijn werk, omdat Circus Sijm dankzij de bevlogenheid van zijn directeur en medewerkers ouderen uit Utrecht (en de rest van Nederland) al vijf jaar hartverwarmend circus schenkt'. Voor de uitreiking werd de burgemeester bijgestaan door de 102-jarige mevrouw van Bennekom, die de voorstellingen graag bezoekt. 

Bekijk ook: VIDEO: Met 400 familieleden naar het circus bij Circus Sijm

Ze is niet de enige 65+'er die graag naar het circus gaat: jaarlijks bezoeken zo'n vijftigduizend senioren 'Circus in de Zorg', een project van Circus Sijm en Circus Alexander dat specifiek is gericht op ouderen. Dat project draait inmiddels vijf jaar en heeft ook onder Utrechtse senioren inmiddels talloze harten gewonnen.  

'Liefdevol circus'
Initiatiefnemer van de 'Opsteker van de Stad Utrecht' is het Oranje Comité van Utrecht Zuidwest. Dat comité bepaalt wie de jaarlijks uitgereikte onderscheiding krijgt. Het comité omschrijft Circus Sijm als 'liefdevol circus, gemaakt met passie en vakmanschap, dat duidelijk een feest blijft voor alle generaties'.