Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

BMX-gezin uit Velsen-Noord is niet van de baan te krijgen: "We vinden het allemaal leuk"

14 juli 2018, 20.50 uur · Aangepast 14 juli 2018, 22.51 uur

ZWANENBURG Je kunt wel stellen dat het gezin Neus uit Velsen-Noord met het BMX-virus is besmet. Moeder Rebecca is wereldkampioen, vader Jeroen is zevende van de wereld en ook dochter Tessa (12) en zoon Mike (10) zijn dagelijks op de BMX te vinden.

"We brengen soms wel íets te veel uren door op de baan", zegt Jeroen lachend. Een groot deel van hun leven draait om de sport. "We zijn sportief met z'n vieren", zegt Rebecca. "We vinden het állemaal leuk. Dat is wel heel uniek." 

Jeroen en Rebecca ontmoetten elkaar zelfs ooit voor het eerst op de baan in Heiloo. "Tja, dan ontmoet je een vrouw die dezelfde sport doet, en dan gaan je kinderen het later natuurlijk ook doen. En voor je het weet zit je elke dag op de baan," vertelt Jeroen. Dat het soms een beetje te veel wordt, geven ze wel toe. 

Wereldkampioen
Moeder Rebecca werd begin juni wereldkampioen in Azerbeidzjan, vader Jeroen werd daar zevende van de wereld. Beide leiden het leven van een topsporter, maar hebben er nog wel een reguliere baan naast. "Dat is best heftig, ook voor het gezin", vertelt Rebecca. "We zijn dan constant in de sportschool of op de baan."

Lees ook: Robin en Rebecca uit Velsen-Noord wereldkampioen BMX: "Onbeschrijfelijk"

Dochter Tessa plaatste zich voor het WK in 2015 én 2017 en Mike werd vorig jaar clubkampioen. Of ze hun ouders achterna gaan? "Misschien wel", reageert Rebecca. "Maar het belangrijkste is dat ze plezier hebben."

Sinds 1 januari is het gezin lid van de Zwanenburgse club De Bataaf. Jeroen bouwt daar zelfs mee aan de nieuwe baan. Daar zal hij in de toekomst ook les gaan geven. En tja.. dat betekent nóg meer uurtjes op de BMX.  

NH