Ga naar Content

Telstar haalt Seager (Southampton) en Scott (Chelsea) naar Velsen-Zuid

VELSEN-ZUID Eerstedivisionist Telstar haalt twee veelbelovende Engelse voetballers naar Velsen-Zuid. Het gaat om Ryan Seager van Southamption en Kyle Scott van Chelsea.

Het gerucht dat Seager naar Velsen-Zuid zou komen, ging al langer rond. De spits wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Southampton. De aanvaller speelde in 2015 onder trainer Ronald Koeman als invaller zijn enige wedstrijd in de Premier League. Datzelfde jaar scoorde hij op Nederlandse bodem een doelpunt. Dat deed de aanvaller in de oefenwedstrijd van Southampton op De Toekomst tegen Ajax.

Scott
De komst van de 20-jarige middenvelder Kyle Scott is een grote verassing. Zijn komst is lang geheimgehouden, maar de club en de Brit hebben inmiddels een mondeling akkoord bereikt. Scott staat onder contract van topclub Chelsea en liep in 2016 korte tijd stage bij Willem II. Ook is hij jeugdinternational bij het nationale team van de Verenigde Staten. Hij wordt voor één seizoen uitgeleend en sluit maandag aan bij het team van Mike Snoei. 

Telstar heeft een topseizoen achter de rug en eindigde als zesde in de Jupiler League. De club ontliep op een haar na promotie naar de eredivisie en strandde tegen De Graafschap. 

Foto: Marja Korbee