Ajax verliest van Anderlecht in Olympisch Stadion

AMSTERDAM In het Olympisch Stadion heeft Ajax vrijdagavond met 3-1 verloren van Anderlecht. David Neres was trefzeker namens de Amsterdammers.

Met WK-gangers Hakim Ziyech en Kasper Dolberg in de basis begon Ajax aan de oefenwedstrijd. Na ruim een kwartier kwam de ploeg van Erik ten Hag op achterstand. Ivan Santini scoorde vanuit de rebound.

Goal Neres
Ajax reageerde snel. Na een combinatie tussen Mitchel Bakker en Zakaria Labyad gaf Ziyech de assist op Neres. De rechtsbuiten schoot van dichtbij hard raak: 1-1.

Speelminuten voor Van de Beek en Frenkie de Jong
In de rust werden Donny van de Beek, Noussair Mazraoui en Ziyech vervangen door Frenkie de Jong, Siem de Jong en Luis Orejuela. Orejuela eiste na ruim tien minuten een negatieve hoofdrol op door een strafschop te veroorzaken. Van elf meter schoot Landry Dimata raak. Even later werd het ook nog 1-3 na een fraai hakballetje van Santini.

Blessuere Matthijs de Ligt
Zaterdag vertrekt Ajax naar Engeland voor een trainingskamp. Aanvoerder Matthijs de Ligt, die vrijdag niet speelde vanwege lichte klachten, is daar ook gewoon bij.

David Neres scoorde in de vorige oefenwedstrijd tegen Anderlecht (2018) - Foto: Pro Shots / Joep Leenen