Sport

Dylan Groenewegen wint Touretappe

13 juli 2018, 20.05 uur · Aangepast 13 juli 2018, 21.14 uur

Pro Shots
Pro Shots

- CHARTRES Dylan Groenewegen heeft de zevende etappe in de Tour de France gewonnen. De Amsterdamse sprinter versloeg Fernando Gaviria in de massasprint.

De langste etappe (231 km) van deze Tour de France werd in wandeltempo afgelegd. Al snel werd duidelijk dat het tot een massasprint zou leiden. Groenewegen leek vlak voor de finish even ingesloten te worden, maar uiteindelijk kon niemand zijn wiel houden. De Noord-Hollander verwees de Colombiaan Gaviria en wereldkampioen Peter Sagan naar de tweede en derde plaats.

"De start van de Tour was moeilijk. Ik had niet de goede benen, maar het ging daarna elke dag beter", vertelt Groenewegen. "Ik had even tijd nodig en je ziet wat er gebeurt. Alexander Kristoff zette aan en ik heb gewacht op het juiste moment om erlangs te gaan. Ik hoop dat er nu meer ritzeges komen, de benen zijn goed. Vanavond gaan we dit even vieren en dat volgt er morgen hopelijk weer een kans."

Groenewegen won vorig jaar op de Champs-Élysées voor het eerst een Touretappe. Dit seizoen liet hij zien in vorm te zijn door al acht overwinningen te boeken, maar in de eerste zes etappes van deze Tour was hij nog niet succesvol.

De Belg Greg van Avermaet behoudt de gele leiderstrui.