Noord-Holland

Telecombedrijf neemt door Hilversumse scholieren bedachte app in productie

13 juli 2018, 21.22 uur

NH Nieuws

HILVERSUM - HILVERSUM Telecombedrijf VodafoneZiggo gaat een app ontwikkelen die afgelopen schooljaar door scholieren van groep 7 en 8 van de Hilversumse Lelyschool is bedacht.

Dat maakte het telecombedrijf vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend, nadat het idee van de leerlingen in juni al de Innovator Award van de Missing Chapter Foundation had gewonnen. Het plan kreeg meer dan tweeduizend stemmen.  

De scholieren van de Lelyschool waren als kinderraad verbonden aan VodafoneZiggo. De Kinderraad is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van Prinses Laurentien, waarmee ze hardnekkige denkpatronen binnen bedrijven probeert te doorbreken door onbevangen en onbevooroordeelde kinderen naar hun mening of oplossing te vragen. "Niet iedereen krijgt zo'n mogelijkheid", vertelt Inay Kostelijk. "Want je bent doodnormaal, en dan mag je voor zo'n bedrijf werken."

Op schermpje kijken
Drie maanden lang zochten de groepen 7 en 8 naar een oplossing voor gepast social mediagebruik binnen gezinnen. "Het is ook niet leuk als je moeder, je vader allemaal op een schermpje zitten te kijken", schetst Malak Salhi het probleem. Leerlingen werden opgedeeld in groepen en werkten intensief samen om een oplossing te vinden, en bedachten uiteindelijk een folder en een app waarmee gezinsleden worden aangespoord om vaker activiteiten met elkaar te ondernemen.

De app kan onder meer worden gebruikt om activiteiten in te plannen. Het ontwikkelen van de app duurt nog enkele maanden. Naar verwachting is hij na de zomer klaar en kan dan worden gedownload. Scholiere Denisha Kortstam vindt dat 'heel cool', "want we hebben er veel werk in gestoken."