Noord-Holland

Vrijdag de 13e: op bezoek bij grootste pechvogel van Noord-Holland

13 juli 2018, 20.22 uur · Aangepast 17 juli 2018, 12.53 uur

ALKMAAR - ALKMAAR Wendy Bisselink uit Alkmaar wist niet hoe snel ze moest reageren op de oproep 'wie is de grootste pechvogel van Noord-Holland'. Wendy heeft namelijk altijd pech. NH Nieuws-verslaggever Bart van Zutphen zocht haar op om tenminste op deze vrijdag de 13e een klein mazzeltje voor haar te verzorgen.

"Vandaag valt het tot nu toe nog mee", zegt Wendy. "Maar dat komt omdat ik vannacht nachtdienst had. Ik heb tot de middag geslapen, eigenlijk begint mijn vrijdag de 13e nu pas."

Vaak pech
Wendy raakt makkelijk aan de praat over pech. Zoals de 'fatale dag' dat ze voor het eerst naar haar nieuwe baan ging. Ze had een knallende oogontsteking aan twee ogen. "Werken was uitgesloten" zegt ze met een lach.

"Een paar dagen later kon ik wel werken, maar mijn auto startte niet. De leenauto stopte er per slot van rekening ook nog eens mee op het personeelsparkeerterrein. Toen ik ten einde raad de pendelbus naar kantoor wilde nemen, bleek dat er juist op die dag gestaakt werd. Hoeveel pech kun je hebben?" 

Toch nog pech?
De bloemen die de verslaggever bracht, vielen in goede aarde en werden in dankbaarheid aanvaard. Al is het niet zeker of deze dag goed afloopt. Wendy en haar gezin vertrekken vandaag voor een vakantie naar de camping in Overijssel. Vanmorgen werd duidelijk dat er iets mis was met de betaling. Komt de 'pechvogel' dan toch weer om de hoek kijken?