Sport

Leon Bergsma geniet van eerste weken bij AZ

13 juli 2018, 18.03 uur · Aangepast 13 juli 2018, 19.30 uur

- KAMPERLAND AZ werkt deze week een trainingskamp af in Zeeland. Voor Leon Bergsma is dat het eerste trainingskamp bij zijn nieuwe club. De verdediger kwam deze zomer over van Jong Ajax en heeft het naar zijn zin bij de Alkmaarders. "Het gaat hartstikke goed. We hebben veel en hard getraind en een hoog niveau gehaald. Er zijn hier veel warme en leuke mensen."

Bergsma werd vorig seizoen kampioen van de Jupiler League. Dat werd hij samen met zijn maatje Vince Gino Dekker. Ook hij maakte deze zomer de overstap naar AZ. "Ik kan me goed aanpassen aan de situatie en ben makkelijk in de omgang dus als er geen oud teamgenoot zou zijn is het ook goed. Maar ik vind het wel heel leuk dat Gino ook naar AZ is gekomen. Leuk dat we na dertien jaar nu ook een veertiende samen spelen."

AZ heeft met de komst van Bergsma inmiddels vijf centrale verdedigers onder contract staan. De geboren Amsterdammer hoopt uiteraard zo snel mogelijk een plek in de basis te veroveren. "Bij mijn contractbesprekringen is gezegd dat er vijf centrale verdedigers zijn voor de twee posities. Ik moet gaan strijden voor een basisplaats. Hoe sneller dat gaat gebeuren, hoe beter dat is."