Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Steeds meer toeristen komen naar Noord-Holland

16 juli 2018, 11.05 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Noord-Holland is in trek bij toeristen. De afgelopen vijf jaar is het aantal toeristen namelijk aanzienlijk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De toeristische sector bloeit in Noord-Holland. Afgelopen jaar waren er 13,8 miljoen toeristen in Noord-Holland. Niet alleen in Amsterdam is het aantal overnachtingen toegenomen, maar ook in de rest van de provincie blijven steeds meer mensen slapen.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat tussen 2010 en 2017 er ongeveer 4 miljoen meer mensen naar Noord-Holland zijn gekomen. De meeste toeristen kwamen uit eigen land, gevolgd door toeristen uit Engeland, onze oosterburen en de Verenigde Staten.

De afgelopen jaren is het aantal toeristen die uit Azië komen naar 1 miljoen gestegen. De meeste Aziatische toeristen komen uit China en en India. Noord-Holland wordt niet overspoeld door Aziatische toeristen, maar ze zullen zich naar verwachting steeds vaker laten zien.

Al die toeristen in Noord-Holland zijn goed voor zo’n 128.000 banen. In het kaartje hieronder kun je zien hoeveel banen in het toerisme er in de afgelopen jaren in jouw gemeente waren. 

In Amsterdam zijn verreweg de meeste banen in het toerisme, maar ook op Texel en aan de kust zijn veel banen te vinden.  

Deze week staat JouwNH in het teken van toerisme.