Sport

Oud-eredivisietrainer Hans de Koning aan de slag bij tweedeklasser ZAP: "Pure hobby"

13 juli 2018, 15.33 uur · Aangepast 17 augustus 2018, 15.44 uur

Pro Shots / Erik Pasman
Pro Shots / Erik Pasman

BREEZAND - BREEZAND Tweedeklasser ZAP heeft een opvallende nieuwe trainer. Hans de Koning staat daar komend seizoen voor de groep. De oefenmeester was de afgelopen jaren actief in de Keuken Kampioen Divisie.

"Het is een oude rekening die open stond", vertelt De Koning aan NH Sport. "In 2005 zou ik bij ZAP beginnen, maar dat liep ineens anders omdat TOP Oss kwam. Toen hebben we gezegd: mocht het ooit nog eens zo ver komen. En dat hebben ze goed onthouden."

Hobby
"Dit is voor mij pure hobby. De dagen zijn best lang als je niks te doen hebt. Nu heb ik in de avonden weer wat te doen. Ik vind het gewoon leuk om mijn kennis over te dragen", aldus de trainer.

Betaald voetbal heeft voorrang
Oud-prof Mark de Vries komt terug uit Hongarije om De Koning te assisteren. "Hij wilt graag hoofdtrainer worden. Ik kan hem dan het een en ander leren met de ervaring die ik heb", zegt De Koning. "Mocht ik tussentijds aan de slag kunnen in het betaald voetbal, dan neemt hij het over. Anders heeft hij een mooi leerjaar."

Het afgelopen seizoen was De Koning trainer van RKC Waalwijk. Eerder was hij de eindverantwoordelijke bij onder andere FC Volendam en Go Ahead Eagles. Ook was De Koning ooit doelman en keeperstrainer bij AZ.