Minder geweld in Almeerse bussen

13 juli 2018, 13.40 uur · Aangepast 13 juli 2018, 14.05 uur

ANP
ANP

- ALMERE Het aantal geweldsincidenten in de stadsbussen van Almere is gehalveerd sinds vervoerder Keolis de concessie eind vorig jaar over heeft genomen. Maar zwartrijden blijft nog een probleem. Volgens de vervoerder is het veiligheidsgevoel van reizigers verbeterd, zo schrijft OVpro.

Keolis verzorgt sinds december 2017 het busvervoer in en rondom Almere onder de naam allGo. Bij de start heeft men direct een pakket maatregelen genomen om de veiligheid in de bussen te verbeteren. En met succes alsdus Keolis want het aantal ernstige geweldsmisdrijven is volgens de vervoerder met 80 procent afgenomen.

In de jaren daarvoor was de sociale veiligheid in Almere een groot probleem. Begin 2016 legden chauffeurs zelfs het werk neer om zo maatregelen voor een meer veiligheid af te dwingen. De gemeente besloot daarop actie te ondernemen. Geweld tegen personeel of passagiers is inmiddels fors afgenomen maar zwartrijden blijft nog een probleem. De afgelopen maanden zijn 700 boetes uitgeschreven.

 

“We zijn enorm trots op het Team Service & Veiligheid, dat met deze aanpak zulke goede resultaten heeft behaald”, aldus Inge Heijna, manager Veiligheid bij Keolis. “We zijn er echter nog niet. Het percentage zwartrijders moet bijvoorbeeld nog steeds stevig omlaag. Ook dat zal weer een gunstige impact hebben op het resterende aantal incidenten, omdat de meeste incidenten worden veroorzaakt door zwartrijders.”