Noord-Holland

Familie in zak en as om vermissing vader: "Dit is een nachtmerrie"

13 juli 2018, 15.22 uur · Aangepast 20 juli 2018, 23.54 uur

Politie
Politie

ALKMAAR - ALKMAAR De familie van Alkmaarder Rik maakt zich grote zorgen. Sinds dinsdagochtend, toen hij in het holst van de nacht van huis ging, is er niets meer van hem vernomen, vertelt zoon Jordy aan NH Nieuws: "Een nachtmerrie, we weten niet wat er aan de hand is."

Terwijl het gezin lag te slapen, is hij er met de auto vandoor gegaan, vertelt Jordy. "Met een kwart tank vol, en waarheen weten we niet. Zijn baas weet het niet en zijn collega's ook niet."

Depressie
Zijn vader zat sinds kort thuis met een burn-out en een depressie, gaat Jordy verder. "Voor zover wij weten had hij ook niet veel cash bij zich en met zijn pasjes is geen geld opgenomen."

Toen de rest van het gezin 's ochtends wakker werd en merkte dat Rik weg was, dachten - en hoopten - ze in eerste instantie nog dat hij misschien naar een vriend zou zijn gereden 'om zijn ei kwijt te kunnen'. Jordy: "Maar ook z'n vrienden weten van niks. Hij had gisteren naar de psychiater gemoeten, dat vond hij ook heel belangrijk. Maar daar is hij niet op komen dagen."

Rondjes rijden door wijken
Het is voor Jordy en zijn familie een raadsel waar hij kan zijn. Jordy rijdt iedere dag na z'n werk rondjes door de wijken in Alkmaar in de hoop zijn vader ergens te zien. "Via social media is mijn bericht al meer dan 3.500 keer gedeeld, hopelijk komt daar nog wat uit. Ik heb geen idee wat we verder kunnen doen."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat vermissing bekend is, maar kan verder niets kwijt.