Noord-Holland

Rijkswaterstaat: "De Coenbrug is veilig"

12 juli 2018, 20.19 uur · Aangepast 12 juli 2018, 22.35 uur

ZAANSTAD - ZAANSTAD Ondanks verontruste reacties vanuit Zaanstad over de staat van de Coenbrug, trekt Rijkswaterstaat de conclusie dat de brug "veilig was en is". Voor de zekerheid worden er wel wat herstelwerkzaamheden gedaan bij het bouwwerk, waar afgelopen weken betonstukjes van afvielen.

Bewoners maken zich al enige tijd druk over de Coenbrug. "Het is heel gevaarlijk, want als er kleine kindjes lopen en er valt zo een stuk naar beneden, dan hebben ze een probleem", liet Irene de Ruijter eerder weten aan NH Nieuws.  

Lees ook: Zaanstad wil dat Rijkswaterstaat achterstallig onderhoud Coenbruggen aanpakt

Ook het gemeentebestuur van Zaanstad is bezorgd. Daarom riepen de burgemeester en wethouders Rijkswaterstaat op om onderzoek te doen. Dat is afgelopen dinsdag gebeurd, zo meldt de gemeente

Onveilig gevoel
Rijkswaterstaat concludeert naar aanleiding daarvan dat de kwaliteit van het beton niet is aangetast. Toch worden de oneffenheden die ontstaan zijn door het loszittende beton hersteld, omdat er mogelijk bij bewoners een "onveilig gevoel" door is ontstaan.

Lees ook: Lekkages en vallend beton bij de Coenbrug: "Heel gevaarlijk"

De herstelwerkzaamheden staan gepland voor deze zomer. Daarna worden er twee bijeenkomsten gehouden met bewoners en de raad. Rijkswaterstaat geeft bovendien aan dat er 'groot onderhoud' gepland staat voor de Coenbrug, maar dit zal pas plaatsvinden in 2024.