Noord-Holland

Drie gewonden bij schietpartij in Amsterdam

12 juli 2018, 21.26 uur · Aangepast 13 juli 2018, 00.57 uur

Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen
Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) Bij een schietpartij in Amsterdamse wijk De Pijp zijn drie gewonden gevallen. De politie heeft een gebied afgezet op de hoek van de Ceintuurbaan en de Dusartstraat.

Agenten zijn bezig met een onderzoek. Een getuige zei tegen AT5 dat de gewonden geraakt zouden zijn in borst, elleboog en been. Maar de politie kan dat niet bevestigen.

Een van de slachtoffers zou er slecht aan toe zijn. Volgens Het Parool gaat het om Pakistaanse Amsterdammer uit het criminele circuit. De slachtoffers zouden door omstanders uit het pand gehaald zijn en later naar een ziekenhuis gebracht.

Schietpartij Oetganstraat
Daarnaast was er vanavond een schietincident aan de Oetgensstraat in Amsterdam Oost. Kort daarop werden drie verdachten bij de Wibautstraat uit een auto gehaald door de politie. Zij worden verdacht van wapenbezit. Of er in de auto ook een wapen is gevonden is niet bekend.

De straat is rond de Albert Heijn enige tijd afgezet geweest voor sporenonderzoek. Waarschijnlijk heeft deze arrestatie niets te maken met de schietpartij later aan de Ceintuurbaan.