Gemeente Texel gaat nachtelijk verblijf strandhuisjes aanpakken

12 juli 2018, 18.22 uur · Aangepast 12 juli 2018, 19.12 uur

Shutterstock
Shutterstock

TEXEL - TEXEL De gemeente Texel gaat het nachtverblijf in strandhuisjes aanpakken. Het is verboden om 's nachts te verblijven en/of te overnachten in een strandhuisje. "Het verstoort de rust en de natuur in het strand- en duingebied en leidt tot extra vervuiling."

Dat maakt het college bekend in de wekelijkse besluitenlijst, aldus mediapartner Texelse Courant.

Daarbij is volgens het college eveneens de openbare orde in het geding, net als de veiligheid. "Slapende mensen worden bijvoorbeeld minder snel gealarmeerd in geval van brand. Het risico op brand is altijd aanwezig door de combinatie van gasflessen, houten huisjes die dicht bij elkaar staan en de vaak harde wind."

Het college meent verder dat het nachtverblijf op het strand tot 'een ongewenste toename van het aantal recreatieve slaapplaatsen' leidt. "Iedere gebruiker of verhuurder van een strandhuisje krijgt een persoonlijke brief met uitleg. Er zullen 's ochtends vroeg controlerondes worden uitgevoerd. Wie herhaaldelijk wordt betrapt, krijgt geen nieuwe toestemming meer voor het plaatsen van een strandhuisje. Dat is een ingrijpende maatregel omdat er lange wachttijden zijn voor de strandhuisjes; wie zijn toestemming kwijt is kan niet eenvoudige een nieuwe toestemming krijgen", stelt het college tot slot in een toelichting.