Noord-Holland

Marktmeestershuisje Purmerend verplaatst: “Het lijkt wel een aardbeving”

12 juli 2018, 19.40 uur · Aangepast 12 juli 2018, 19.51 uur

NH/Mischa Korzec

PURMEREND - PURMEREND Het Marktmeestershuisje uit 1910 maakt plaats voor een nieuw te bouwen Markthal op de koemarkt in Purmerend. In plaats van het huisje te slopen wordt het zo’n honderd meter verplaatst.

De oude marktmeester Willem van Dijk ziet het huisje met weemoed aan de wandel gaan. “Het is raar dat het verandert, dat strijdt met je gevoel voor vastigheid” verzucht hij terwijl het huisje aan hem voorbij trekt.

De huidige marktmeester Angelique Greuter kan niet wachten tot het huisje op zijn nieuwe plek staat. Volgens haar was de oude plek was niet ideaal: “Als er een vrachtwagen langs reed vielen de schilderijen van de muren “. Zij zit al 15 jaar in het huisje en is blij met de nieuwe plek.

Het ritje van het huisje van de ene kant van de markt naar de andere kant was na een kleine 30 minuten voorbij. Morgen wordt het huisje weer op de grond gezet. Dan zal er nog een hoop aan de binnenkant verbouwd moeten worden om het interieur in ere te herstellen. De marktmeester hoopt aan het einde van het jaar op de nieuwe locatie te werken.