Sport

Op dit moment geen interesse voor Alireza Jahanbakhsh "Misschien blijft hij nog een jaar"

12 juli 2018, 17.46 uur · Aangepast 12 juli 2018, 18.19 uur

- KAMPERLAND Alireza Jahanbakhsh geniet van een welverdiende vakantie en weet hij nog niet precies waar zijn toekomst ligt. De verwachting is dat de Iraanse aanvaller AZ gaat verlaten, maar toch hoopt directeur voetbalzaken Max Huiberts stiekem dat hij blijft. "Het zou heel mooi zijn als hij op het veld staat bij die eerste Europese wedstrijd."

"Er is wel interesse geweest, maar nu niet. Laten we hopen dat er heel weinig interesse voor hem komt, al kan ik mij dat niet voorstellen. Misschien blijft hij dan nog een jaar bij AZ", aldus Max Huiberts. Alireza Jahanbakhsh heeft nog een tweejarig contract in Alkmaar.

Tot nu toe zijn er veel bekende gezichten in Zeeland waar AZ op trainingskamp is. Alleen basiskracht Wout Weghorst is verkocht. Voor de zomer gaf Jahanbakhsh zelf aan dat hij toe is aan een nieuw voetbalavontuur. De aanvaller acteerde vorige maand op het WK in Rusland. Rond twintig juli moet hij zich weer melden in Alkmaar.

Lees ook: Topscorer Alireza Jahanbakhsh: "Ik ben klaar voor een volgende stap"

"Oplossingen"
Ben Rienstra, Jop van der Linden, Dabney Dos Santos en Rens van Eijden hebben weinig perspectief meer in Alkmaar en Huiberts gaat ervan uit dat zij binnenkort een nieuwe club vinden. "Er is wat interesse en er zijn al wat gesprekken geweest tussen spelers en clubs. Al is het nog niet concreet en er zijn nog geen overeenkomsten. Het zijn interessante spelers voor clubs, dus ik verwacht dat daar wel oplossingen voor gaan komen."

"Namen waar wij niet aan denken"
Als het gaat om de opvolger van Wout Weghorst is AZ druk op zoek. Namen als Bjorn Johnsen van ADO Den Haag en oud-Vitessenaar Ricky van Wolfwinkel komen naar voren in de media. "Er worden meerdere namen genoemd en ik lees ook namen waar wij niet aan denken. Ik kan er nu nog geen duidelijkheid over geven."

Klik de video aan voor het volledige gesprek met Max Huiberts.