Sport

Vlaar tekent nieuw contract bij AZ: "Heb vertrouwen in mijn lijf"

12 juli 2018, 18.42 uur · Aangepast 12 juli 2018, 21.11 uur

- KAMPERLAND Ron Vlaar heeft in zijn loopbaan al heel wat contracten ondertekend, maar nog nooit in Zeeland. De AZ verdediger zette donderdagmiddag een krabbel onder nieuwe eenjarige verbintenis. "Heel blij en dankbaar."

"Afgelopen seizoen was mijn bijdrage op het veld minimaal. Dat de club met mij verder wil is een heel mooi teken. En ik wilde zelf ook graag verder, omdat ik het nog te leuk vindt om te voetballen. Garanties heb je nooit, maar ik heb vertrouwen in mijn lijf om nog een seizoen te knallen." Vertelt Ron Vlaar in het Zeelandse Kamperland, waar AZ op trainingskamp is.

"Van waarde kan zijn"
Vlak voor de eerste training was er al een mondeling akkoord tussen Ron Vlaar en AZ. Directeur voetbalzaken is blij dat de overeenkomst nu officieel is. "De belangrijkste reden is dat hij nog steeds van waarde kan zijn voor AZ."

Lees ook: Ron Vlaar mondeling akkoord over nog een jaar AZ

Binnenkort begint het Europese avontuur voor AZ, dat betekent dat de Alkmaarders drie wedstrijden in de week gaan spelen. Vlaar is realistisch over zijn eigen bijdrage als gaat om het drukke programma . "Ik wil zoveel mogelijk spelen, maar je kan niet van mij verwachten dat ik drie wedstrijden week in week uit ga spelen. Zeker niet door de geschiedenis van mijn knie."

"Nog niet zo mee bezig"
Vlaar doorliep de jeugdopleiding in Alkmaar en na avonturen bij Feyenoord en Aston Villa keerde hij eind 2015 terug bij zijn oude club. Nu drie jaar later wil hij niet zeggen dat dit zijn laatste seizoen is als profvoetballer. "Ik ben daar nog niet zo mee bezig, dat zien we in de loop van dit seizoen wel. Ik ben hartstikke blij dat ik nog een jaar mag voetballen."

Vlaar speelt de aankomende dagen twee oefenwedstrijden in Zeeland. Donderdagavond neemt AZ het op tegen het Zeeuwse elftal en zaterdag is het Belgische Lokeren de tegenstander. Interviews en samenvatting verschijnen na de wedstrijden op deze site en de sociale media kanalen van NH.

Klik op de video's voor de volledige gesprekken met Ron Vlaar en Max Huiberts.