Noord-Holland

Duinbrand Schoorl mogelijk aangestoken, politie start onderzoek

12 juli 2018, 15.30 uur · Aangepast 12 juli 2018, 17.50 uur

NH Nieuws

SCHOORL - SCHOORL De duinbrand die gisternacht aan de Bosweg in Schoorl woedde, is mogelijk aangestoken. De politie is daarom een onderzoek gestart.

Dat bevestigt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. "We gaan onderzoeken hoe de brand precies is ontstaan en praten daarom ook met de brandweer over hun bevindingen."

Lees ook: Natuurbrand in duingebied in Schoorl

Ook vraagt wijkagent Bas Klene aan mensen die iets hebben gezien zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Hij benadrukt tevens dat het ten strengste verboden is om vuur te maken in en rond bos- of duingebied in verband met de aanhoudende droogte.

Staatsbosbeheer laat aan NH Nieuws weten even alert als altijd te zijn in deze droge en zomerse periode. "Wel willen we benadrukken dat bezoekers rekening moeten houden met wat ze doen in het gebied. Roken is ten strengste verboden en daar wordt op toegezien."

Geen nachtrust
De fikse brand hield gisteren veel mensen uit hun slaap. Zelfs twintig kilometer verderop, in Castricum, werd het vuur geroken en verstoorde het hun nachtrust. "Inderdaad, een vreselijke geur. Ik werd er wakker van", vertelde een vrouw daarover.

Eigenaar Robert Blokker van restaurant de Berenkuil, dat midden in het duingebied is gelegen, heeft niets van de duinbrand gemerkt. "Ik zie hier wel sinds deze week veel politie rijden. Gelukki, want het is zó verschrikkelijk droog. En er hoeft er maar eentje het idee te krijgen om brand te stichten..."