Extra drukte op snelwegen in het Gooi door werkzaamheden A1

12 juli 2018, 14.20 uur

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat

- HET GOOI Rijkswaterstaat werkt komend weekend aan het asfalt op de A1 bij Eemnes en Bunschoten. Omdat de op- en/of afritten dan gedeeltelijk dicht zijn, wordt het verkeer omgeleid via de A27. Dit kan voor extra drukte zorgen op de snelwegen in het Gooi.

Overdag is de A1 beperkt toegankelijk. En vanaf 21.00 uur is de snelweg compleet afgesloten. Ook de op- en/of afritten op de route van Eemnes naar Bunschoten zijn een deel van het weekend dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de A27 en A28 wat voor extra verkeer op deze snelwegen gaat zorgen. 

Er wordt continu doorgewerkt van vrijdagavond tot maandagochtend om stiller asfalt op de snelweg aan te brengen. "Er moet in een korte tijd een enorme klus geklaard worden om op dit traject het nieuwe wegdek aan te brengen",vertelt Rudy Klunder van Rijkswaterstaat. "Er werken zo'n 250 man aan de weg en worden zo’n 300 vrachten asfalt aan- en afgevoerd met zo’n 8500 ton asfalt."

Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers om rustig te rijden en voorzichtig te zijn: 'Maar nog beter is het natuurlijk om de A1 dit weekend helemaal te mijden." Dit weekend is het tweede weekend van de in totaal zes hinderweekenden.