Noord-Holland

Automobilist rijdt in op agent in Nieuw-Vennep

12 juli 2018, 12.11 uur

Shutterstock
Shutterstock

NIEUW-VENNEP - NIEUW-VENNEP Een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep is gisteravond in zijn woonplaats aangehouden omdat hij was ingereden op een agent.

Als handhavers van de gemeente Haarlemmermeer de man rond 21.00 uur in de Bosstraat staande willen houden, blijkt hij totaal niet bereid aan een controle mee te werken. De handhavers roepen daarop versterking van de politie in. 

Maar ook als een agent hem om zijn legtimatiebewijs vraagt, blijft hij zijn medewerking weigeren. De waarschuwing dat hij daarvoor kan worden aangehouden, slaat hij in de wind. Wel trapt hij hij kort daarna het gaspedaal in en rijdt hij met z'n auto op de agent in. 

Achtervolging
De betreffende agent reageert alert, springt net op tijd weg en wordt op een haar na gemist. Een achtervolging door meerdere Nieuw-Vennepse straten, eindigt uiteindelijk op de Noorderdreef, waar de politie erin slaagt de man klem te rijden.  

Zelfs dan weigert de man mee te werken aan zijn aanhouding. Omdat hij zijn portieren heeft vergrendeld, besluiten agenten het raam aan de bestuurderszijde in te slaan om de man in de boeien te slaan.  De betrokken agent heeft aangifte tegen de man gedaan. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.