Noord-Holland

Vakantiedrukte op wegen richting Schiphol al 'goed merkbaar'

12 juli 2018, 10.58 uur

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat

SCHIPHOL - SCHIPHOL De schoolvakanties in Noord-Holland moeten nog beginnen, maar op sommige wegen in de provincie lijkt er al sprake van een exodus. Vooral op de wegen richting Schiphol is het vanochtend gierend druk.

Al rond 8.00 uur stonden de afritten van de A4 en de aansluitende wegen richting Schiphol vol, meldde Rijkswaterstaat in een tweet. "Ga je vandaag vliegen? De afritten op de A4 naar Schiphol lopen in beide richtingen vol. De vakantiedrukte is goed merkbaar."

Die drukte was slechts een voorbode van meer fileleed, zo blijkt nu. Rond 8.30 uur meldde Rijkswaterstaat dat 'vakantiegangers massaal in de file staand rondom Schiphol'. Vooral vanuit de richting Amsterdam is het hommeles: zowel bij knooppunt Badhoevedorp als bij de Schipholtunnel komen automobilisten in de file terecht.

Lees ook: Recorddrukte op Schiphol deze zomer: 220.000 passagiers per dag

Schiphol maakt zich op voor een 'drukke dag', zo blijkt uit de prognose op de website van de luchthaven. Eerder is al aangekondigd dat 30 juli met 233.000 passagiers de drukste dag van de zomer wordt. Schiphol verwerkt de aanstaande zomervakantie een recordaantal van 12,7 miljoen passagiers.