Geen verschil tussen FC Volendam en Purmersteijn

PURMEREND De profs van FC Volendam zijn er woensdagavond niet in geslaagd te winnen van zondag hoofdklasser Purmersteijn. Na een 0-0 ruststand eindigde het duel in Purmerend in 2-2. Bij FC Volendam kwamen, net als tegen De Zouaven, in totaal 22 spelers in actie.

In de 58e minuut zette centrale verdediger Marco Tol de Volendammers op voorsprong. Vrijwel direct daarna werd bijna het compete elftal gewisseld. Binnen tien minuten boog Purmersteijn de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Dyllandro Panka tekende voor de 1-1 en na een overtreding van keeper Jordi van Stappershhoef benutte Robbert-Jan Orij de toegekende strafschop.

In de 80e minuut kopte Jim Beers de eerstedivisionist weer naast Purmersteijn. Nadat Kevin van Gasteren in het strafschopgebied was neergegaan, mocht ook FC Volendam een penalty nemen. Beers schoot vanaf elf meter keihard naast. Eindstand 2-2.

Trainer Misha Salden was 'not amused' met het optreden van zijn ploeg. "De gelatenheid waarmee er gespeeld wordt. Als je denkt dat je op 75 procent kan spelen dan ga je het niet redden", aldus Salden. Opvallend genoeg toonden de invallers, die eerder op de dag nog getraind hadden, meer strijd en passie dan 'de basisformatie'. "Je ziet dan wel een aantal jongens fouten maken, maar ik zie gretigere jongens invallen."

Opstelling FC Volendam: Michaelis (46. Van Stappershoef) ; Evers (60. Betti), M. Tol (60. Klinkenberg), Baly (36. Eerdhuizen), Kok (60. Van Gasteren); Visser (60. J. Vlak), J. Veerman (60. A. Plat), Runderkamp (60. G. Vlak); Doodeman (60. Kaars), Stroo (60. Beers) en Antwi (46. Berenstein).