Ga naar Content

AZ in Zeeland: "We zijn fitter dan vorig jaar"

KAMPERLAND AZ op de fiets naar de training. Dat gebeurt deze week allemaal in Zeeland. De Alkmaarders zijn daar deze week op trainingskamp. "Het is lekker dat je geen lange reisdag hebt", aldus Teun Koopmeiners.

Clubs als PSV, Feyenoord en Ajax beleggen hun trainingskampen buiten Nederland. John van den Brom vindt dat overdreven en ziet genoeg inspirerende plekken binnen de eigen landsgrenzen. "Eigen omgeving, eigen eten en meestal goede velden. Bovendien willen clubs uit het buitenland die hier zijn oefenwedstrijden spelen."

"Fitter dan vorig jaar"
AZ deed het vorig seizoen uitstekend met een derde plek in de competitie. Ambitieus als de Alkmaarders zijn, willen ze een volgende stap maken. Die uitdaging ligt 'm vooral in de combinatie met Europees voetbal. Koopmeiners ziet volop perspectieven om een volgende stap te maken als team. "We hebben een jonge groep en we hebben vorig jaar ervaring opgedaan. De groep is redelijk intact gebleven en we zijn een stuk fitter dan vorig jaar." AZ begint donderdag 26 juli aan het Europese seizoen. Op het programma staat dan de tweede voorronde. 

"We hopen spelers bij komen"
Van den Brom heeft 29 spelers meegenomen naar Zeeland. Dabney Dos Santos, Ben Rienstra, Jop van der Linden en Rens van Eijden zijn achter gebleven in Alkmaar. Zij moeten waarschijnlijk uitkijken naar een andere club. Verder is AZ op zoek naar een versterkingen onder meer een nieuwe spits na het vertrek van Wout Weghorst. ADO Den Haag spits Bjorn Johnsen en oud-Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel zijn de aflopen tijd gelinkt aan de Alkmaarse club. John van den Brom over zijn selectie: "We hopen dat er nog wat spelers bij komen. Het kan ook zijn dat een aantal spelers van deze groep terug gaat naar Jong AZ. Maar zoals ze het nu doen, kan het ook zijn dat ze erbij blijven."

Lees ook: 'Johnsen in beeld bij AZ'

AZ speelt deze week twee oefenduels. Donderdag spelen de Alkmaarders tegen het Zeeuwse elftal en zaterdag is het Belgische Lokeren de tegenstander. Samenvatting en reacties vind je terug op deze site en de sociale media kanalen van NH.

Foto: