Noord-Holland

Frans (45) schiet motoragent te hulp bij moeizame aanhouding: "Er ging gewoon een knopje om"

11 juli 2018, 22.01 uur · Aangepast 12 juli 2018, 14.24 uur

Shutterstock / Frans van Dijk
Shutterstock / Frans van Dijk

ALKMAAR - ALKMAAR Toen Frans van Dijk (45) uit Alkmaar gisteren naar winkelcentrum de Mare liep om boodschappen te doen, zag hij een motoragent die het niet in zijn eentje voor elkaar kreeg om iemand aan te houden. Frans aarzelde niet en sprong meteen bovenop de verdachte, waarna de man snel ingerekend kon worden.

"De man die aangehouden werd was duidelijk te groot voor de motoragent", zegt Frans tegen NH Nieuws. "Hij had het zichtbaar moeilijk. Er stond een groepje mensen omheen toe te kijken, maar bij mij ging meteen een knopje om. Ik sprong er direct bovenop." De Alkmaarder liep hierbij lichte verwondingen op aan zijn rug en elleboog.

Al snel was de man ingerekend, waarna collega's van de motoragent de verdachte kwamen ophalen met een politiebusje. De motoragent was zelf ook snel weg, nadat hij Frans nog de hand had geschud om hem te bedanken.

Gebaar van de gemeente
De hulpactie van Frans bleef niet onopgemerkt, want vandaag kreeg hij nog een bos bloemen van de gemeente bij zich thuis bezorgd. Bij de bloemen zat een kaartje met de tekst: "Dank voor uw betrokkenheid bij de wijk de Mare!"

Bloemen voor Frans uit Alkmaar