Ga naar Content

Toch geen fitnessclub in dorpscentrum De Blinkerd: ''Dit is heel amateuristisch allemaal''

11 juli 2018, 20.01 uur · Aangepast 11 juli 2018, 21.40 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

SCHOORL Er komt voorlopig geen fitnessclub in dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl. Volgens eigenaar easyActive duurde het te lang voordat alle plannen goedgekeurd werden. "'Daardoor is het momenteel zowel organisatorisch als budgettair vanuit easyActive niet mogelijk de gewenste startdatum te realiseren", aldus een persbericht.

Rondom de komst van de sportschool is veel te doen geweest. Zo waren de zaalvoetballers van DGAC in eerste instantie niet langer welkom in de sporthal. De Blinkerd heeft een gat in de begroting en de fitnessclub zou dat gat opvullen als vaste huurder. 

"Met de komst van de fitness is de toekomst van De Blinkerd veiliggesteld. We konden niet anders", zei Boelien Geerts van De Blinkerd eerder tegen NH Nieuws.

Amateuristisch
De voetballers leken in eerste instantie de dupe te worden van het financiële tekort. Later werd toch besloten dat de voetballers nog een jaar mogen blijven. Het nieuws dat de sportschool nu wellicht helemaal niet naar De Blinkerd komt, is voor voorzitter Menno Spaander van DGAC een complete verrassing.

"Het is wel erg amateuristisch allemaal. We weten nog steeds niet waar we aan toe zijn. Het leed is al geleden, intussen zijn er al een hoop groepen vertrokken. Dat is erg kwalijk, want De Blinkerd zou er moeten zijn voor het dorp."

Lees ook: Zaalvoetballers niet meer welkom in Schoorlse sporthal; gemeente steunt hen niet

Boelien Geerts, voorzitter van De Blinkerd, houdt het kort: "Ik beantwoord geen vragen. Ik wil deze situatie eerst met het bestuur overleggen. Maar het is absoluut een grote tegenslag."

Of de sportschool later wel naar De Blinkerd komt is de vraag.  "In overleg met De Blinkerd worden de opties opengehouden voor het oppakken van het plan voor een mogelijk later moment", aldus het persbericht van easyActive.<