Noord-Holland

Mannen stelen dure gereedschappen uit bouwmarkten met slinkse oplichtingstruc

11 juli 2018, 19.21 uur · Aangepast 4 oktober 2018, 14.24 uur

Bureau NH Nieuws
Bureau NH Nieuws

AMSTERDAM - AMSTERDAM Twee mannen hebben door middel van een slinkse oplichtingstruc voor bijna 1100 euro aan gereedschappen gestolen in een bouwmarkt in Nieuwegein. Ze sloegen op dezelfde manier toe in Amsterdam. De mannen rekenden eerst de gereedschappen af, maar keerden vervolgens terug naar de winkel om dezelfde spullen onopgemerkt te stelen.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de oplichters. Op bewakingsbeelden is te zien dat de twee mannen met een karretje vol dure gereedschappen naar de kassa lopen van de bouwmarkt in Nieuwegein. Ze rekenen alles keurig af. 

Na een tijdje lopen ze opnieuw de bouwmarkt in met een leeg karretje. Ze vullen dat karretje op precies dezelfde manier met precies dezelfde spullen. Ook doen ze een of twee andere spullen in de kar.

'Vergeten'
Bij de kassa wordt dan gezegd dat ze eerder hebben afgerekend, maar dat er nog iets was vergeten. Als bewijs laten ze de kassabon zien van de eerdere aankoop. De 'vergeten' spullen worden afgerekend, maar er verdwijnt voor een kapitaal aan niet-afgerekend gereedschap. Bijna 1100 euro in dit geval.

De politie is op zoek naar twee lichtgetinte mannen tussen de 25 en 30 jaar. Ze reden in een grijze Volkswagen Polo naar de bouwmarkten in Nieuwegein en Amsterdam. Mensen met tips worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000.

Inmiddels is de identiteit van de daders bekend bij de politie (update 4/10/2018)