Noord-Holland

Gebruik van dashcams in strijd tegen daders bekrassing auto's in Heemstede

11 juli 2018, 18.38 uur

NH Nieuws / Stephan Brandhorst
NH Nieuws / Stephan Brandhorst

HEEMSTEDE - HEEMSTEDE De politie wil dashcams inzetten om de daders van de bekrassing van auto's in Heemstede te pakken. Er wordt morgenavond hierover voorlichting gegeven.

De reden is de massale vernieling van auto's in de stad. Sinds juni zijn er al een twintigtal auto's bekrast en er lijkt nog geen einde aan te komen.

Zondagavond raakte er weer een auto beschadigd. De eigenares had haar auto geparkeerd aan de Binnenweg in Heemstede, waarna ze kort weg was om boodschappen te doen. ""Ik ben maar tien minuten naar binnen geweest en toen zag ik die kras helemaal van voor naar achter op mijn auto. En er zat ook nog een kras op mijn bumper. Ik heb hem nog maar twee weken", vertelde ze gisteren aan NH Nieuws. De Binnenweg is vlakbij de Eikenlaan, waar eerder veel andere auto's zijn bekrast.

 

Lees ook: Weer auto bekrast in Heemstede, dader mogelijk vastgelegd door camera's

Voor de politie is het nu menens. Zij adviseert autobezitters om een dashcam aan te schaffen, zodat de daders bij een nieuwe poging tot vernieling mogelijk worden gefilmd. Hoe mensen dit kunnen doen, wordt morgenavond uitgelegd. De bijeenkomst is om 19.30 uur op de hoek van de Eikenlaan en het Julianaplein in Heemstede.