Ga naar Content

VIDEO: Overvallers met vuurwapen en groot mes bedreigen personeel kledingzaak in Amsterdam

AMSTERDAM De politie heeft beelden vrijgegeven van drie mannen die een overval pleegden op een kledinggroothandel aan de Baarsjesweg in Amsterdam. De zaak werd op 13 mei overvallen.

Voorafgaand aan de overval komen de daders aanfietsen. Een van hen maakt een verkenningsrondje. Daarna gaat het drietal de kledinggroothandel binnen. 

Ze hebben een vuurwapen en een groot mes bij zich. Daarmee wordt een personeelslid bedreigd. Ook wordt hij geschopt en gekneveld. Een collega weet zich onder een kledingrek te verstoppen en een ander zit op het toilet.

Buit
De medewerker komt naar buiten, maar wanneer hij de overvallers ziet, doet hij snel de deur weer dicht en waarschuwt de politie. De daders halen de kassa en de kluis leeg. Ze maken tussen de zes- en zevenduizend euro buit. 

Vervolgens rennen ze naar buiten en stappen ze weer op de fiets. In de Van Rensselaerstraat probeert een automobilist nog een van de overvallers tegen te houden.

Onderuit
De achterste fietser met de buit in de rode zak gaat onderuit. Vervolgens bedreigt hij een medewerker die achter hem aan rende met een vuurwapen en weet zo toch te ontkomen.

De politie is op zoek naar mensen met tips. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bureau NH besteedt vanmiddag aandacht aan deze zaak.

Foto: Bureau NH