Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Openstelling Klim naar de Hemel wegens succes verlengd

11 juli 2018, 13.45 uur · Foto: Alkmaar Centraal

ALKMAAR De 'Klim naar de Hemel', het uitzichtplatform op de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar, blijft wegens succes twee maanden langer open voor publiek. Het platform is volgens projectleider Rob Marijn geopend tot en met 8 oktober (Alkmaar Ontzet).

Vooraf was het volgens mediapartner Alkmaar Centraal de bedoeling dat het platform tot en met juli kon worden bezocht. "Dit puur Alkmaarse feestje moet de afsluiter zijn van een geweldig half jaar Klim naar de Hemel. We hebben nog tijd genoeg om een spectaculair slotakkoord van de Klim te bedenken", aldus Marijn.

Dagjesmensen
Sinds de openstelling op 1 mei hebben meer dan 40.000 bezoekers op het steigerbouwwerk in het centrum van Alkmaar gestaan. Waar in de eerste twee maanden vooral Nederlanders de Klim bezochten met vooraf online gekochte kaartjes, ziet Marijn dat het steeds drukker wordt bij de kassa. "Dagjesmensen, die langs de kerk lopen en de installatie zien staan, besluiten spontaan een kaartje te kopen. We merken ook dat er steeds meer Engels, Duits en Chinees gesproken wordt bovenop de kerk."