Start van hoofdcontent

HUIZEN

nl

Strafrechtelijk onderzoek naar oud-burgemeester Huizen

11 juli 2018, 13.20 uur · Aangepast 11 juli 2018, 13.45 uur · Foto: ANP

HUIZEN Er loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen Fons Hertog, de oud-burgemeester van Huizen, die in februari dit jaar opstapte wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat laat een woordvoerder van het OM weten aan NH Nieuws.

Hertog raakte begin dit jaar in opspraak toen naar buiten kwam dat zes vrouwen een klacht tegen hem hadden ingediend wegens 'ongewenste omgangsvormen'. Ze ondervonden al langere tijd last 'van de uitwisseling van social media-berichten tussen hen en de voormalig burgemeester', zo meldde NH Nieuws eerder al op basis van een geheim gemeenteraadsverslag.

Lees ook: Grensoverschrijdend gedrag afgetreden burgemeester Huizen 'mogelijk topje van de ijsberg'

Zowel de slachtoffers, de gemeente Huizen als de provincie zeiden aanvankelijk geen aangifte tegen Hertog te doen. De Commissaris van de Koning, achtte extra onderzoek niet noodzakelijk en sloot het dossier na het aftreden van Hertog.

Lees ook: Reconstructie: 'Hertog verbaasd over beschuldigingen'

Het OM laat nu weten dat er alsnog een strafrechtelijk onderzoek tegen Hertog is opgestart. De woordvoerder kan nog niets zeggen over de aard van de aanklacht en het aantal aangiftes. Zodra het onderzoek is afgerond, worden de betrokken ingelicht. Daarna wordt meer duidelijk over deze zaak.