Ga naar Content

WK bij NH Nieuws: Vuilnisbakkenvoetbal bij Kroatië tegen Engeland

AMSTERDAM Geen Oranje op het WK voetbal in Rusland. Toch zijn er genoeg Noord-Hollanders die wel wat te vieren hebben. In onze rubriek 'WK bij NH Nieuws' blikken we vooruit op de halve finale van Kroatië tegen Engeland. We laten een echte Engelsman en een Kroaat alvast de strijd met elkaar aangaan.

In het Vondelpark staan Adam Fields uit Engeland en Luca Severdija met Kroatische roots al te popelen om vuilnisbakkenvoetbal te spelen. Het idee is simpel, de twee moeten om en om op een grote vuilniscontainer schieten. Degene die de voetbal er het eerst inschiet wint.

Trots
De twee zijn allebei erg trots dat hun team in de halve finale staat. "Ik had het echt niet verwacht", vertelt Adam. "Ze hebben nog geen echte moeilijke wedstrijden gehad maar ze kunnen wel voetballen." Of het leuk is om in Amsterdam te zijn terwijl in Engeland de voetbalkoorts stijgt? "Ach, er zijn hier ook genoeg pubs waar je met een hoop landgenoten naar de wedstrijd kunt kijken."

Lees ook: WK bij NH Nieuws: Drankmisbruik en dreigende taal bij Frankrijk tegen België

Ook Luca had niet verwacht dat Kroatië bij de laatste vier ploegen zou zitten. "Ik gun het Modric en de rest van het team. Ze hebben er hard voor gewerkt. En het is wel mooi dat alle grote ploegen zoals Duitsland en Brazilië er al uit zijn." Luca gaat de wedstrijd in een kroeg bekijken. "En bij winst lekker toeteren want dat is niet alleen een traditie bij de Marokkanen."

Maar eerst wordt er dus vuilnisbakkenvoetbal gespeeld in het Vondelpark. In de video ziet je welk land de winst pakt!

Foto: NH Nieuws