Ga naar Content

Vier kandidaten over droomvlogbaan bij marine: "Stoere en spannende wereld"

DEN HELDER De marine zoekt een vlogger die een jaar lang over de hele wereld verslag wil doen van de belevenissen van de Nederlandse vloot en zijn bemanning. Na een eerste oproep, een paar weken terug, kwamen er zestig sollicitatievideo's binnen. Vandaag begonnen de laatste vier kanshebbers in de haven van Den Helder aan wat zomaar het grootste avontuur van hun leven kan worden.

"We staan op het helidek van de Karel Doorman. We hebben de laatste vier kandidaten aan boord. Ze zijn aan een matroos gekoppeld en moeten nu een finale-video maken van maximaal drie minuten", vertelt Luitenant-ter-Zee Ilena Gies van de Marine. 'We zoeken iemand die veel durft en die makkelijk op mensen af stapt. Dat hebben deze kandidaten allemaal laten zien, dus dat wordt nog heel spannend."

Stoere wereld
Onder de vloggers zitten drie Noord-Hollanders: Joris uit Amsterdam, Timo uit Winkel en Annelotte uit Noord-Scharwoude. En dan heeft ook Niels uit Zeewolde zich nog de competitie binnen gevlogd: "Ik vind het een stoere wereld en een spannende wereld. Ik ben reuzebenieuwd wat er hier in het geheim achter de schermen gebeurt."

De vlogger die wint, gaat straks met de marine de hele wereld over. Van Noorwegen tot Schotland en van de Cariben tot Den Helder, alles zal in dat jaar voorbij komen. "Wij zien natuurlijk ook dat jongeren geen tv meer kijken of radio luisteren. Wij zijn al heel actief op social media en we hopen nu ook via YouTube de jonge doelgroep te bereiken", legt Ilena Gies uit.

Gaaf
"Ik vind het heel vet om te reizen en dat te combineren met filmen. Dus dit lijkt me heel tof om te doen", vertelt Timo, de jongste van het stel. "Ik denk dat ik heel open kan zijn. En dat ik mij als een kind kan laten verrassen", vindt Anne-Lotte. "Het lijkt me onwijs gaaf om via vlogs te laten zien waar de marine voor staat en dat met jullie te delen", vult Joris aan.

De deelnemers krijgen twee dagen de tijd voor de montage. Donderdagochtend verschijnen hun filmpjes op YouTube. Vrijdag zal dan duidelijk worden wie de baan te pakken heeft en een jaar lang de hele wereld over mag reizen.

Foto: NH/ Matthijs Gemmink