Ga naar Content

Snel verbeteringen bij zwembaden De Waterhoorn en De Wijzend

ZWAAG Zwembadbeheerder Optisport komt eind deze week met een plan voor verbeteringen aan zwembaden De Wijzend in Zwaag en De Waterhoorn in Hoorn. Op aandringen van de gemeenteraad van Hoorn is er een gesprek geweest met de exploitant van de zwembaden en zijn er afspraken gemaakt.

Eerder was er commotie ontstaan over de gang van zaken bij de twee zwembaden. Zo waren bezoekers niet te spreken over het uitblijven van zwemlessen in het buitenbad, de hygiëne en de verhoogde tarieven. De klachten stapelden zich op en dat is de raad van Hoorn niet ontgaan. Die heeft de wethouder gewezen op de problemen en aangespoord om met Optisport in gesprek te gaan. 

Lees ook: Horinezen boos op zwembad Waterhoorn: 'toegang ineens veel duurder'

Inmiddels heeft dat gesprek plaatsgevonden en lijken de verbeteringen in zicht. Deborah van Grieken, zwembadmanager van Optisport, laat weten de klachten heel serieus te nemen. "Er is ons gevraagd een plan te schrijven. Dat zal deze week worden aangeboden aan de gemeente en dit zal volgende week in de gemeenteraad worden besproken. "

Raadslid Dick Bennis (CDA) wil op korte termijn resultaten zien. "Op het gebied van hygiëne, personeel en zwemlessen hopen we snel verbeteringen te zien."

Foto: NH