Noord-Holland

Geheime lift op toilet leidt naar grote wietplantage

10 juli 2018, 16.00 uur · Aangepast 12 juli 2018, 11.22 uur

FIOD
FIOD

HILVERSUM - HILVERSUM De FIOD (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) heeft gisteren bij een huiszoeking in Hilversum een grote hennepkwekerij gevonden in een verborgen ruimte. Deze ruimte was alleen maar bereikbaar via een geheime lift in een toilet. Een 51-jarige man uit Hilversum is aangehouden.

Bij de doorzoeking van het huis van de 51-jarige Hilversummer keek de politie onder de vloer bij het toilet. De vloer fungeerde als lift en zakte naar beneden terwijl het toilet aan de muur bleef hangen. In de hennepkwekerij zijn bijna 370 planten aangetroffen.

De FIOD deed doorzoekingen in Hilversum vanwege een openstaand onderzoek naar witwassen in deze regio. Het onderzoek is gericht op de 51-jarige verdachte die aangehouden is na de vondst van de cannabisplantage.

Luxe aankopen
De gegevens die hij aan de Belastingsdienst doorgegeven had qua inkomen kwamen namelijk niet overeen met de luxe aankopen die hij had gedaan.

Er wordt vermoed dat de Hilversummer deze grote aankopen deed om geld wit te wassen dat hij verdiend had met criminele activiteiten. Alle planten zijn in beslag genomen, net als sieraden, horloges en een motorboot met trailer.