Dode kat gevonden in sloot Amstelveen

AMSTELVEEN - De dierenambulance heeft gisteren in het water langs het Galjoen in Amstelveen een kat gevonden die vast zat in een bench. Het dier bleek overleden te zijn. Om zijn kop had hij een plastic kap.

Volgens medewerkers van de dierenambulance is het niet duidelijk of de kat al was overleden of dat hij in de bench is verdronken. Wat wel duidelijk is geworden, is dat het arme beestje al zeker een paar dagen in de sloot heeft gelegen.  

'Hier moet ik van huilen'
Op Facebook reageren mensen geschokt, omdat er over de doodsoorzaak van het dier nog te twijfelen valt. "Ook al was het arme dier al overleden, dan geef je hem of haar niet op deze manier z'n laatste rustplaats? Walgelijk", aldus een reactie van een vrouw. "Hier moet ik van huilen, arm diertje", is de reactie van een ander. 

De dierenambulance is op zoek naar de eigenaar van de kat. Hij had een witte bef en was al behoorlijk op leeftijd. Mensen die de kat herkennen of weten van wie de kattenmand is, worden verzocht contact op te nemen met de dierenambulance. 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amstelveen nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws