Ga naar Content

Peter loopt de Nijmeegse vierdaagse voor de 50e keer

IJMUIDEN Peter Kenniphaas doet volgende week voor de 50e keer mee aan de Nijmeegse vierdaagse. Toen hij 16 was liep hij voor het eerst en, op 2 jaar na, heeft hij de tocht elk jaar weer opnieuw gelopen. "Het is een soort verslaving, ik kan er niet mee stoppen."

Van zijn moeder mocht Peter meedoen aan het legendarische wandelevenement als hij vooraf 1000 kilometer zou trainen. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd: een half jaar later had hij dat voor elkaar en kon hij zich inschrijven. "Ik hou van de natuur en ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Tijdens de vierdaagse zijn alle wandelaars een grote familie." 

Peter had niet verwacht dat hij de 50 keer zou halen. Hij vindt het iedere keer weer bijzonder als hij aan de start staat: "Ik ben gewoon heel dankbaar dat ik gezond ben en dat ik dit kan doen. Het is gewoon grandioos dat ik zo gezegend ben en ik gun het iedereen."

De wandelveteraan haalt dit jaar geld op voor Stichting Kika. Zieke kinderen gaan hem namelijk aan het hart. Hij verloor ooit zijn 18-jarige neef Michael aan leukemie, daarom was de keus voor Kika snel gemaakt. "Het is natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat, het bedrag dat ik ophaal. Toch hoop ik echt dat het kinderen helpt om weer gezond kunnen worden."

Peter Kenniphaas is via deze website te sponsoren.

Foto: NH