Ga naar Content
Noord-Holland

Nick (21) door groep jongens mishandeld na avondje uit

9 juli 2018, 17.00 uur · Aangepast 10 juli 2018, 20.21 uur
Door: · Foto: Nick Hazewinkel

NOORD-SCHARWOUDE De 21-jarige Nick Hazewinkel uit Noord-Scharwoude is in de nacht van zaterdag op zondag door een groepje van acht jongens zonder reden mishandeld nadat hij een avondje uit was geweest. De man hield daar flinke verwondingen aan over, waaronder een gebroken oogkas, een grote scheur in zijn jukbeen en ook is zijn kaak ontwricht.

Nick wilde nog even een avondje uit, omdat hem over een paar weken een zware, maar leuke taak staat te wachten. Zijn vrouw is namelijk hoogzwanger en ze verwachten een tweeling. Een drukke boel dus in huis. "Ik besloot, nu het nog kan, even naar de kermis in Oudkarspel te gaan en met wat vrienden af te spreken. Waarschijnlijk komt dat er zometeen met die tweeling niet meer van", vertelt Nick aan NH Nieuws. 

Groepje jongens
Na een gezellige avond, liep hij - licht aangeschoten - weer terug naar huis. Nick bedacht zich dat hij nog wel zin had in een pizza en liep dus niet de gebruikelijke route naar huis die normaal gesproken maar vijf minuten duurt. Omdat zijn vrouw zich een beetje zorgen maakte, belde ze hem op. "Toen ik haar aan de lijn had en een hoekje omliep, stond daar ineens een groep van ongeveer acht personen met fietsen. Die gasten waren rond de 15 jaar oud. Ze sloten me in en zeiden dat ik er niet langs mocht."

"Waarom mag ik er niet langs", was de eerste reactie van Nick. De Noord-Scharwouder werd vijf minuten lang opgehouden, terwijl zijn vrouw nog steeds aan de lijn hing. "Ik besloot om erlangs te lopen. Ze schreeuwden nog allerlei dingen naar me: 'Broer, je moet naar me luisteren'." Vervolgens werd Nick vanachter geslagen en viel hij op de grond. "Ik was even buiten bewustzijn. Toen ik wakker werd, voelde ik nog steeds steeds mensen trappen."

De 21-jarige Nick rende vervolgens in alle paniek weg. Vervolgens kwam hij een paar straten verderop een oud-collega tegen die hem kalmeerde. Samen zijn ze teruggelopen naar de plek van de mishandeling, maar de daders waren al gevlucht. De telefoon van Nick lag nog op de grond: zijn vrouw heeft alles kunnen horen. "Dat vind ik nog het ergste. Mijn vrouw ging door een hel. Ze wist niet wat ze moest doen toen ze hoorde dat ze mij sloegen." 

Kaak ontwricht
Na de mishandeling belde hij 112. Hij werd behandeld in een ambulance en deed aangifte bij de politie. Zijn gezicht was zo opgezwollen van de rake klappen, dat ze niks voor hem konden doen. Een dag later was de zwelling minder en besloot hij toch weer naar de EHBO te gaan. "Daar bleek ik mijn oogkas op drie plekken gebroken te hebben, een grote scheur in mijn jukbeen te hebben en bleek mijn kaak ontwricht te zijn", legt Nick vanuit het ziekenhuis uit.

De twintiger wordt later vandaag geopereerd. Er worden schroeven in zijn gezicht geplaatst om alles weer te herstellen. Zelf is hij er vrij nuchter onder. De Noord-Scharwouder vindt het vooral erg voor zijn vrouw. "Zij heeft alles heel bewust aan de telefoon meegemaakt. Ze is heel angstig. Vooral de lange stilte tijdens het telefoongesprek vond ze verschrikkelijk. En dat terwijl ze hoogzwanger is."

Daders vinden
Nick vindt het belachelijk dat iemand ineens zo wordt geslagen en geschopt. "Ik hoop dan ook door de media te benaderen erachter te komen wie dit op zijn geweten heeft", aldus het slachtoffer. 

Foto: Nick Hazewinkel