Ga naar Content

Ziekenhuizen in financiele nood

9 juli 2018, 12.09 uur · Aangepast 11 juli 2018, 18.38 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM De ziekenhuizen van zorgondernemer Loek Winter verkeren in financiële problemen. Dat schrijft het FD vandaag. Volgens het bestuur en accountant EY loopt het voortbestaan van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland gevaar.

De krant baseert zich op de recentelijk en tien maanden te laat gepubliceerde jaarrekeningen over 2016. De belangrijkste oorzaak van de problemen bij MC Slotervaart is het grote aantal concurrerende ziekenhuizen in de regio. De MC Groep, waarin de drie IJsselmeerziekenhuizen zijn opgegaan, is gevestigd in een gebied met relatief weinig patiënten. Dat maakt het voor de ziekenhuizen moeilijk voldoende behandelingen uit te voeren en daardoor staan de resultaten onder druk.

Zorgondernemer Loek Winter startte in 2009 met private ziekenhuizen om de zorgmarkt op te schudden. Volgens de ondernemer kon het allemaal veel efficienter en goedkoper, maar nu dreigt Winter zelf het slachtoffer te worden. Het MC Slotervaart en de MC Groep in Flevoland kunnen inmiddels niet meer voldoen aan de afspraken met huisbankier ING. Er is volgens de krant een gebrek aan liquide middelen.