Ga naar Content
Noord-Holland

Vermiste kat na zeventien jaar gevonden in Weesp

8 juli 2018, 22.38 uur
Door: · Foto: Eric de Hont

WEESP Eric de Hont wist zeventien jaar lang niet wat er met zijn kat Lollypop was gebeurd. Totdat het dier onlangs werd teruggevonden in Weesp. "Er heeft blijkbaar al die jaren iemand goed voor haar gezorgd."

De 18-jarige Lollypop is inmiddels weer teruggekeerd naar haar huis in Almere, waar ze haar eerste levensjaar ook spendeerde. "Mijn vrouw en ik hebben haar zelf met pipetjes met melk groot gebracht", vertelt Eric aan Omroep Flevoland.

Al op jonge leeftijd wist de kat voor de eerste keer te ontsnappen, maar destijds kwam ze wel weer terug. Bij terugkomst waren er twee nieuwe poezen in huis. Mogelijk was dat de reden dat Lollypop er al snel opnieuw vandoor ging. "Je merkte dat toen wel duidelijk. Het was haar huis niet meer."

Even afwachten
Ook nu wonen er nog andere katten in het huis in Almere. "Het is dus afwachten hoe het zal gaan", vertelt Eric. "Voorlopig hou ik Lollypop in de badkamer. Ze zit daar even in quarantaine, omdat ze wel het een en ander mankeert en waarschijnlijk ook vlooien heeft."

Lees ook: Politie zet vermiste kat vast in cel in afwachting van baasjes

Volgens haar baasje is Lollypop niet verwilderd geraakt in de afgelopen jaren. "Er zijn wel meer mensen die gevonden katten onder hun hoede nemen. Mijn ouders deden dat vroeger ook vaak. Dan zetten ze bijvoorbeeld af en toe een schoteltje met melk buiten."