Noord-Holland

Al zeventien auto's bekrast in Heemstede: daders actief sinds juni

8 juli 2018, 18.17 uur · Aangepast 8 juli 2018, 19.25 uur

NH Nieuws / Stephan Brandhorst

HEEMSTEDE - HEEMSTEDE Buurtbewoners rondom de Eikenlaan in Heemstede komen 's ochtends steeds vaker tot de vervelende ontdekking dat hun auto is bekrast. Voor zover bekend is het aantal incidenten inmiddels opgelopen tot zeventien, dat meldt vereniging Buurtgenoten Binnenweg Oost (BBO).

Al sinds juni zijn de nog onbekende daders actief in de wijk. De buurtbewoners zijn daarvan nogal geschrokken. Sommigen parkeren hun auto elders en anderen zijn behoorlijk in de kosten gejaagd. "De schade ligt tussen de 300 en 1.500 euro per auto", vertelt Jocelyn de Jong van BBO.

Hogere premie
"Ik heb geïnformeerd naar de kosten en deze komen uit rond de 500 euro", vertelt ook buurtbewoner Wim Rouwen terwijl hij de kras op zijn bumper aanwijst. En dat is niet het enige waar de gedupeerden tegenaan lopen. "Het meest vervelend vind ik dat ik de komende jaren hier nog last van heb. Het kost mij schadevrije jaren, waardoor de premie omhoog zal gaan."

Actie
Jocelyn betreurt dat. Zij hoopt er daarom een gezamelijke zaak van te maken, om er zo voor te zorgen dat er een oplossing zal komen. "Ik hoop dat iedereen aangifte zal doen bij de politie."

Lees ook: Dit weekend zeker drie auto's bekrast in Heemstede

Samen met de buren heeft Jocelyn dan ook een actie opgezet. Met een groepje buurtbewoners surveilleren ze om te kijken of er nieuwe schadegevallen zijn. "Als we een nieuwe kras tegenkomen, plaatsen we een briefje op de voorruit. Daar vragen we de mensen dan ook om actie te ondernemen."