Ga naar Content

Actiecomité 'Camping Aardenburg moet blijven' heeft al 2.000 handtekeningen binnen: "Kippenvel"

WIJK AAN ZEE Als volleerd colporteurs kloppen ze op iedere deur. Het actiecomité van 'Camping Aardenburg moet blijven' wil met een handtekeningenactie voorkomen dat hun kampeerterrein moet wijken voor woningbouw, vertelt Marieke Kuipers. "De steun is overweldigend."

De campinggasten rammelen niet voor het eerst aan de hekken van het gemeentehuis. Toen zij hoorden van het ontwerpbestemmingsplan met beoogde woningbouw op hun terrein, schalde al een protestlied voor de ingang van het stadhuis. "Ja, we staan behoorlijk op de achterste benen mag ik wel zeggen", vertelt Kuipers, die 'kippenvel' krijgt van alle steun. "Ze tekenen de petitie als ze ons verhaal hebben gehoord. En we zitten al boven de 2.000 handtekeningen."

Lees ook: Campinggasten demonstreren voor gemeentehuis Beverwijk

Haar partner, Silvia Borg, is min of meer geboren op de camping. "Meer dan dertig families komen hier al drie tot vier generaties. Dat kan je toch niet zomaar aan de kant schuiven?"

Lees ook: Primeur: Kampeervereniging immaterieel erfgoed

Vermoedelijk besluit de gemeenteraad in het najaar over een nieuw omgevingsplan, beter bekend als bestemmingsplan. "Tot die tijd gaan wij gewoon verder met handtekeningen verzamelen", aldus Borg. De petitie is ook digitaal te ondertekenen.

Camping Aardenburg bestaat 70 jaar, waar 77 families ieder jaar hun vakanties vieren.

Foto: NH Nieuws