Bescheiden oefenzege FC Volendam bij De Zouaven

GROOTEBROEK FC Volendam heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Grootebroek versloeg de ploeg van trainer Misha Salden De Zouaven met 2-0.

Voor de Volendammers begon de dag al vroeg met een teamuitje. Spelers en staf gingen 's morgens varen en 's middags golfen. Ter afsluiting stond de oefenwedstrijd tegen de zondag tweedeklasser op het programma. Salden bracht twee verschillende elftallen binnen de lijnen.

Voor rust waren er kansen voor Teije ten Den en Nick Doodeman. Uiteindelijk was het Gerry Vlak die in de 40e minuut als eerste de bal in de verre hoek langs keeper Aron van Loon schoot. De tweede helft was nog maar een paar seconden oud toen Martijn Kaars binnen de zestien onderuit werd gehaald. Joey Veerman benutte de penalty. FC Volendam kreeg meer kansen om de score uit te breiden. Jim Beers was er het dichtste bij, maar de paal voorkwam zijn treffer.

Geen conclusies
Salden wilde niet al te veel conclusies aan het duel verbinden. "Het belangrijkste is dat iedereen heel is gebleven. Dat we 22 jongens hebben kunnen laten voetballen en dat we zo'n lange dag goed afsluiten. Gezien de kansen die je hebt, denk ik wel dat je meer goals moet maken."

Woensdag speelt FC Volendam de volgende oefenwedstrijd tegen Purmersteijn.

Opstelling FC Volendam eerste helft: Van Stappershoef; Bett, M. Tol, Eerdhuizen, Van Gasteren; Visser, J. Vlak, G. Vlak; Doodeman, Ten Den en Berenstein

Opstelling FC Volendam tweede helft: Michaelis; Evers, B. Plat, Baly, Kok; J. Veerman, M. Veerman, Runderkamp; Kaars, Beers en Antwi